Etkili bir bakım yapabilmenin ilk şartı, kesinlikle bahçemizi iyi tanımamızla alakalıdır yani bahçemizde bulundurduğumuz her bitkiyi ve toprağın kendi yapısını bilmemiz gerekmektedir.
Bahçe sulamasını toprağın en serin olduğu saatlerde yapmalısınız bu şekilde yapmış olduğunuz sulama ile buhar yoluyla su kaybının önüne geçmiş olursunuz. Çiçekli alanları eşit bir şekildemnemli tutmalısınız. Çiçek ve bitkilerinizi mümkün olduğunca topraktan sulayın, bu sayede yaprakların su ile temasını engellemiş ve küf vb. hastalıklarında önüne geçmiş olursunuz. Sürekli sulama yapamayanlar için önerimiz otomatik sulama sistemi kurulumudur.
Çim alanların güzel ve doğal görüntüye kavuşması tamamen sistemli bir çalışma ile gerçekleşir. Eğer sizde bahçenizde yem yeşil bir çim hayal ediyorsanız. 21:00-06:00 saatlerinde sulamalı ve çimi sıcak yaz aylarında (26°C) üzerinde iki defa, (26°C) altında ise ayda bir defa biçmelisiniz. Biçme işlemi yaparken 3/1 kadar biçim yapmaya özen gösterin bu sayede çimde oluşacak sararmaların önlemini almış olursunuz. Ayrıca yılda en az bir defa çimleri havalandırmalısınız.
İbreli ağaçlarda budama işlemi yapılmaz. Çiçek ve çalılarda şekil vermek için budama işlemi yapılabilir. Kuru dalları ve yaprakları mümkün oldukça budamalısınız. Ağaç ve çalılarda çiçek varsa, çiçek dönemi sonlanana kadar budama işleminden kaçının.
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır
Bu web sitesi Bodrum Webci tarafından geliştirilmiştir